' ' '
 
Gyermekbiztonsági akcióterv
Előzmények
Kritikus területek
Gyermekbiztonsági tanács
Gyermekbiztonsági jelentés
 
Rendelje meg a DVD-t:
 

Balesetmegelőzés/Szakembereknek

Gyermekbiztonsági jelentés 2007-2009

A Nemzeti Gyermek- és Ifjúságbiztonsági Akcióterv tíz éves időtartamra fogalmazta meg a célokat, valamint az első három év (2010-2012) feladatait, és az eredmények mérésének módját.
Azokat a mutatókat (indikátorokat), melyek használatával figyelemmel kívánjuk kísérni (monitorozni) az akcióterv eredményeit, maga a dokumentum tartalmazza. Ahhoz, hogy az eredmények mérhetőek legyenek, szükség van az akcióterv előtti kiindulási helyzet elemzésére, hiszen így tudjuk meghatározni tevékenységünk eredményességét és a további fejlesztésre szoruló területeket.
A Gyermekbiztonsági Jelentés 2007-2009 melyet az Országos Gyermekegészségügyi Intézet 2011-ben készített el, sorra veszi az akciótervben meghatározott indikátorokat, és bemutatja, hogy mi jellemezte a hazai helyzetet az akcióterv elfogadása előtti időszakban. Az akcióterv a közlekedésbiztonságra, az otthonok és gyermekintézmények biztonságára, a biztonságos játékra, szabadidőtöltésre és sportolásra, valamint a baleset-megelőzés hazai tevékenységeinek összehangolására, követésére és elemzésére összpontosít. A Gyermekbiztonsági jelentés is a fenti területeket veszi sorra.
A Nemzeti Gyermek- és Ifjúságbiztonsági Akcióterv több olyan mutatót is meg határoz, melyek elemzéséhez jelenleg nem rendelkezünk adatokkal, hiszen a korábbi időszakban nem volt olyan koordinált, szakterületek, tárcák közötti együttműködés, ami meghatározta volna a megelőzéshez szükséges adatigényt, és ehhez igazította volna az adatgyűjtéseket. A jelentés ezeket az adathiányokat, adatigényeket is feltárja.
A jelentést a letölthető dokumentumok között találja.

Akcióterv borító

Kapcsolat - Országos Gyermekegészségügyi Intézet 2012 - Image courtesy of FreeDigitalPhotos.net