' ' '
 
 
Rendelje meg a DVD-t:
 

SzakembereknekSzülőknekFiataloknakGyerekeknek
Untitled 1

Esés

Esés szülő képA kisgyermeket fenyegető esések nagy része az otthoni környezetben következik be. Mivel a leesések, elesések miatt történik a legtöbb kórházi felvétel, és néha igen súlyos, akár életet veszélyeztető, vagy maradandó károsodással járó következményei is lehetnek, így fontos, hogy az otthoni környezetet úgy alakítsuk ki, hogy minél több esést tudjunk megelőzni.

  • Többszintes lakásokban a lépcső aljára és tetejére szereljen gyermek-biztos zárral ellátott biztonsági kaput. Ennek használata mindaddig szükséges, amíg a gyermek nem tud váltott lábbal, kapaszkodás nélkül, önállóan biztosan felmenni a lépcsőn.
  • Többszintes épületekben a kisgyermeket nevelő családok szereljenek biztonsági ablakzárat minden ablakra. Használják rendszeresen.
  • Az erkélykorlátot, lépcsőkorlátot úgy alakítsa ki, hogy azon a gyermek ne férjen át. A biztonságos résméret 6,5 cm, vagy annál kisebb.
  • Ne használjon bébi-kompot (még járni nem tudó gyermek közlekedésére szolgáló, kereken guruló ülőke, mely súlyos balesetek forrása!)
  • Olyan helyen, ahonnan a csecsemő, kisded leeshet, soha ne hagyja őt egyedül. A kicsik leggyakrabban a pelenkázó asztalról, a bútorokról, az ágyról esnek le.
  • Nedves felületre (például felmosás után) ne engedje a gyermeket. A fürdőkád elé helyezzen csúszásgátolt kilépőt.
Kapcsolat - Országos Gyermekegészségügyi Intézet 2012 - Image courtesy of FreeDigitalPhotos.net