' ' '
 
 
Rendelje meg a DVD-t:
 

SzakembereknekSzülőknekFiataloknakGyerekeknek
Untitled 1

Sport

Sport szülő képA legtöbb szülő joggal büszke arra, ha gyermeke szeret mozogni, rendszeresen sportol. Hiszen tudjuk, ez része az egészséges életmódnak. Ugyanakkor a sportolás veszélyekkel is jár. Ezeket a veszélyeket elkerülhetjük, ha betartunk néhány fontos szabályt.

  • Tanítsa gyermekét, hogy sport előtt melegítsen be. A bemelegítés nélkül végzett intenzív mozgás gyakrabban vezet sportsérüléshez.
  • Több sport esetében ajánlott olyan védőfelszerelés viselése, mely az adott sportra jellemző leggyakoribb, vagy legsúlyosabb sérüléstípust hivatott kivédeni. Ilyen például a sisak viselése kerékpározáskor és lovagláskor, ami megakadályozza a koponya sérülését. A bokszolók fogvédőt, a jégkorongozók, motorsportot űzők speciális védőruhát használnak. Görkorcsolyázáskor, gördeszkázáskor célszerű könyök és térdvédőt viselni.
  • Figyeljen arra, hogy gyermeke az edzettségének, gyakorlatának megfelelően halad-e.
  • Mutasson példát abban is, hogy rendszeresen mozog, és abban is, hogy önmaga számára is fontosnak tartja a bemelegítést, a fittségéhez igazított edzéstervet és a védőeszközök viselését.
  • Beszélgessen gyermekeivel a doppingszerek kedvezőtlen hatásairól, és arról, hogy egyesek miért próbálnak ki ilyen szereket.
Kapcsolat - Országos Gyermekegészségügyi Intézet 2012 - Image courtesy of FreeDigitalPhotos.net